Annons

Våldsamma protester mot spanska restriktioner

Spanien • Publicerad 1 november 2020
Polisen i Madrid grep på lördagskvällen ett 30-tal demonstranter som protesterade mot coronarestriktionerna.
Polisen i Madrid grep på lördagskvällen ett 30-tal demonstranter som protesterade mot coronarestriktionerna.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

För andra natten i rad drabbade demonstranter i flera spanska städer samman med polisen när de protesterade mot de restriktioner som införts för att förhindra smittspridningen av covid-19.

De största oroligheterna inträffade i huvudstaden Madrid där demonstranter skanderade "frihet", tände eld på soptunnor och satte upp provisoriska barrikader på huvudgatan Gran Via. När polisen försökte ingripa möttes de av stenkastning.

Annons

Tolv personer, varav tre poliser, skadades lindrigt i sammandrabbningarna. Ett 30-tal personer greps.

Våldsamma protester inträffade också i Logroño och andra städer i norra Spanien, Malaga i söder och Barcelona i nordväst.

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez fördömde på lördagen protesterna. Nödläge infördes i landet förra helgen med nattligt utegångsförbud, stängda barer och restauranger och andra restriktioner som begränsar spanjorernas vardagsliv.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons