Annons

Lastbil blockerade väg 129 efter olycka – halt

En lastbil med släp välte på länsväg 129 mellan Lönneberga och Mariannelund på tisdagskvällen.
20 meter därifrån fastnade en lastbil i vägrenen. Blixthalka råder på platsen.
Lönneberga • Publicerad 12 november 2019 • Uppdaterad 13 november 2019
Länsväg 129 stängdes av helt för trafik medan räddningstjänsten väntade in två tungbärgare.
Länsväg 129 stängdes av helt för trafik medan räddningstjänsten väntade in två tungbärgare.Foto: Räddningstjänsten

Larmet om olyckan i höjd med Strömshult kom klockan 22.21. Räddningstjänst och en ambulans skickades till platsen där lastbilen åkt av vägen. Det är en tung lastbil med släp som har vält. Lastbilen låg på sidan med förarhytten ner i diket, släpet blockerade hela vägen.

Lastbilschauffören tog sig ut ur fordonet på egen hand, men har förts med ambulans till sjukhus. Det råder blixthalka på platsen, enligt räddningstjänsten. 20 meter från den första olyckan fick ytterligare en lastbil med släp stopp. Denna lastbil halkade ner i vägrenen med däcken och lutade.

Annons

Länsväg 129 stängdes av helt för trafik och räddningstjänsten väntade in två tungbärgare. Inledningsvis sattes prognosen för när vägen kunde öppnas igen till 01-tiden, enligt SOS. Men prognosen flyttades fram och var länge oklar. Tidigt på onsdagsmorgonen ska arbetet vara färdigt.

Trafiken leddes om under arbetet.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons