Annons

Vaccinstatistik saknas efter teknikstrul i VGR

Coronaviruset • Publicerad 13 maj 2021
Det är främst journalrapporteringen från Göteborgs stadsdelar som inte har fungerat och som inte nått det nationella registret. Arkivbild.
Det är främst journalrapporteringen från Göteborgs stadsdelar som inte har fungerat och som inte nått det nationella registret. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Ett tekniskt fel gör att det saknas komplett statistik över hur många som har vaccinerats i Göteborgs stadsdelar och i flera av regionens kommuner sedan cirka två veckor tillbaka, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Eftersom det finns en osäkerhet redovisar vi ingen statistik utan väntar tills underlaget är komplett, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen, till GP.

Annons

Det är främst journalrapporteringen från Göteborgs stadsdelar som inte har fungerat och som inte nått det nationella registret. Det innebär att man inte vet hur vaccinationsgraden ser ut runtom i staden.

– Det jobbas hårt för att lösa problemet och förhoppningsvis ska det fungera från nästa vecka, säger Rygge.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons