GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utrikeshandeln har inte hämtat sig än

Ekonomi • Publicerad 17 juni 2021
Handeln med varor och tjänster har inte återhämtat sig ännu. Arkivbild.
Handeln med varor och tjänster har inte återhämtat sig ännu. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Sveriges utrikeshandel har påverkats av pandemin. För första kvartalet i år har bytesbalansen ett överskott på 78 miljarder kronor, en liten minskning jämfört med samma period i fjol, visar Kommerskollegiums rapport för första kvartalet i år.

Utrikeshandeln har inte riktigt hämtat sig efter pandemin. Varuexporten har fortsatt att minska något, och tjänstehandeln är fortfarande svag.

"Minskningen av varuexporten drevs huvudsakligen av varuområdet kemivaror, där bland annat läkemedel ingår. På importsidan drevs ökningen huvudsakligen av verkstadsvaror", skriver Hannes Jägerstedt, ekonomisk analytiker på Kommerskollegium, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer