Annons

Utredning: Universitetslärare anspelade på sex

Arbete • Publicerad 10 juni 2019
Enligt skolans egna utredare anspelade läraren på sex i sin undervisning. Arkivbild.
Enligt skolans egna utredare anspelade läraren på sex i sin undervisning. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/TT

Studenter kände obehag och första anmälan kom redan 2002. Men trots att eleverna klagade över läraren som kom med sexuella anspelningar är det först nu, efter tre anmälningar, som ledningen vid Linnéuniversitetet gjort en utredning, rapporterar .

– Han skrev upp sitt telefonnummer på tavlan så vi kunde nå honom men sa då att det bara gällde tjejerna i klassen, säger en av studenterna som anmält läraren, till P4.

Annons

Enligt utredningen är det som sagts av den anmälda läraren vid ett tillfälle att betrakta som sexuella trakasserier. Dessutom anser utredarna att skolan brustit i handläggningen av tidigare anmälningar, och rekommenderar universitetet att upprätta en handlingsplan för att säkerställa att sexuella trakasserier upphör i den anmälda lärarens undervisning.

Läraren själv säger enligt P4 Kalmar att allt är ett tecken på att metoo-kampanjen gått för långt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons