Annons

Utredning om sprängdåd på Östermalm läggs ner

Brott • Publicerad 13 november 2020
Sprängningen vid ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan på Östermalm orsakade stor förödelse. Arkivbild.
Sprängningen vid ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan på Östermalm orsakade stor förödelse. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Utredningen om sprängningen vid ett flerfamiljshus på Östermalm i Stockholm januari har lagts ned.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten har åklagare beslutat att lägga ner förundersökningen gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Annons

Kammaråklagare Frida Rylander säger i pressmeddelandet att alla man vidtagit alla utredningsåtgärder som varit möjliga, exempelvis tekniska undersökningar och hantering av tips och förhör. Trots detta har det inte gått att få ihop tillräcklig bevisning för att väcka åtal mot någon för brottet.

"Jag gör nu bedömningen att vi inte kommer längre i utredningen och har därför beslutat att lägger ner förundersökningen", säger Rylander.

Under våren var en man i 35-årsåldern häktad misstänkt för inblandning i sprängdådet. Han släpptes dock på fri fot den 12 maj och avfördes då från utredningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons