Annons

Utredning inledd kring dödsolycka i Uppsala

Olyckor • Publicerad 11 maj 2019
Två personer blev påkörda av en polisbil i Gottsunda i Uppsala på fredagen. En man avled.
Två personer blev påkörda av en polisbil i Gottsunda i Uppsala på fredagen. En man avled.Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Två personer, en man och en kvinna, blev påkörda av en polisbil på fredagen. Mannen avled av sina skador och kvinna vårdas fortsatt på sjukhus. Hon är allvarligt skadad, men det ska inte vara livshotande, skriver polisen på sin .

Med anledning av olyckan har en utredning inletts. Åklagarmyndigheten vill dock inte säga något om hur olyckan har gått till.

Annons

– Jag har talat med åklagaren i dag och han säger att han håller på att samla in uppgifter för att skaffa sig en bild av vad det är som har hänt och för att inte riskera att förstöra utredningen så kan han inte säga något om detaljerna, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten till TT.

Enligt Mehmet Göreli som har bott i Gottsunda i 40 år är det många som passerar platsen där olyckan skedde.

– Här går säkert tvåhundra människor varje dag. Det är gamla, barn, ungdomar, alla åldrar. Många bilar kör fort och saktar inte ned, säger han till .

Hur poliserna som körde bilen mår är inte känt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons