Annons

Utredning efter brand i Östergötland läggs ner

Brand • Publicerad 5 juni 2023
Fyra helikoptrar från MSB vattenbombade skogsbranden i Östergötland i fredags. En stulen bil antas ha satts i brand och orsakat elden, men polisen lägger ner utredningen av bilstöld. Arkivbild.
Fyra helikoptrar från MSB vattenbombade skogsbranden i Östergötland i fredags. En stulen bil antas ha satts i brand och orsakat elden, men polisen lägger ner utredningen av bilstöld. Arkivbild.Foto: Karl Melander/TT

Polisen i Östergötland lägger ner utredningen av en bilstöld som misstänks ligga bakom skogsbranden mellan Finspång och Rejmyre i slutet av förra veckan.

Orsak: Bevisen kan ha brunnit upp, rapporterar P4 Östergötland. Polisen har därmed inga spår att följa. Misstanken är att bilen sattes i brand och startade skogsbranden.

Branden härjade på en yta som var 500 gånger 300 meter stor. Byiga vindar försvårade släckningsarbetet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons