Annons

Utpressades med ridpiska – fyra döms

Brott • Publicerad 3 mars 2021
Fyra döms vid Gävle tingsrätt för att ha utpressat en man i 20-årsåldern. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man tillfångatogs, pressades på pengar och misshandlades med en ridpiska efter en nyårsfest i Gävle. Mannen lyckades ta sig ur knipan och kontakta polis – och nu döms de fyra förövarna, rapporterar Gefle Dagblad.

Brottsoffret, som är i 20-årsåldern, hade under nyårsfesten anklagats för att ha ofredat två unga tjejer och uppmanades att komma tillbaka till lägenheten där festen hållits följande dag. Då togs han till fånga under knivhot och blev slagen med ridpiska och en kedja.

Annons

Gärningspersonerna pressade honom på pengar och när de åkte till mannens föräldrahem fick han tillfälle att låsa in sig och slå larm.

En man i 50-årsåldern som är pappa till den unga tjej som arrangerade nyårsfesten anses ha varit drivande i utpressningen. Han och en man i 20-årsåldern döms till ett års fängelse. En tonårspojke döms till ungdomsvård och en ung kvinna till skyddstillsyn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons