Annons

"Utlänning kan ha legat bakom dåden"

Sri Lanka • Publicerad 1 maj 2019
Lankesiska soldater sänker landets flagga i solnedgången i Colombo. Arkivbild.
Lankesiska soldater sänker landets flagga i solnedgången i Colombo. Arkivbild.Foto: Manish Swarup/AP/TT

En person från utlandet kan ha varit hjärnan bakom bombningarna i Sri Lanka i påskas, säger president Maithripala Sirisena till . Han lägger till att det kan vara möjligt att IS har börjat använda en "ny strategi" genom att rikta in sig på mindre länder.

Runt 250 människor dödades i attackerna som riktades mot kyrkor och hotell den 21 april. Två lokala extremistgrupper från den islamistiska miljön misstänks ligga bakom attackerna. Terrorsekten IS har via sina propagandakanaler hävdat att den ligger bakom dåden.

Myndigheterna i landet känner till en "liten grupp" lankeser som har rest utomlands för att tränas av IS de senaste åren. Enligt analyser har de sprängmedel och den utrustning som använts i dåden tillverkats lokalt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons