Annons

Utlänning gripen vid skyddsobjekt

En utländsk medborgare greps vid Försvarsmaktens stridslednings- och luftbevakningscentral utanför Bålsta under söndagen, rapporterar .
Brott • Publicerad 10 maj 2021
En person har gripits vid ett militärt skyddsobjekt. Arkivbild.
En person har gripits vid ett militärt skyddsobjekt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen ska ha närmat sig med båt och soldater och vakter omhändertog honom. Polisen uppger för tidningen att händelsen rubriceras som brott mot skyddslagen.

Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen, säger att det fortsatt är polisens ärende.

Annons

TT: Har polisen haft kontakt med Säkerhetspolisen i ärendet?

– Det vi kan säga generellt är att vi har i princip dagligen kontakt med polisen och utbyter information löpande. Men gällande vem som ansvarar för ett ärende finns en tydlig uppdelning, och i det här fallet är det polisen, säger Wernstedt.

Försvarsmakten ser allvarligt på det inträffade, uppger kommunikationsavdelningen i en kommentar till TT.

"Militära skyddsobjekt är en stor del av försvaret av Sverige och därför är det viktigt att respektera tillträdesförbudet. Man kan också bli skadad om man tar sig in på ett skyddsobjekt. Det kan vara bra att känna till att påföljden för överträdelsebrott har höjts och maxstraffet är numera två års fängelse".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons