Annons

Uteblivet umgänge får JO-kritik

Samhälle • Publicerad 7 mars 2021
Norrköpings kommuns beslut att inte tillåta en man umgänge med sin son saknar stöd i lagen, skriver Justitieombudsmannen. Arkivbild.
Norrköpings kommuns beslut att inte tillåta en man umgänge med sin son saknar stöd i lagen, skriver Justitieombudsmannen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Norrköpings kommun följde inte tingsrättens beslut om en mans rätt till umgänge med sin son. Nu får kommunen kritik av Justitieombudsmannen (JO), som ser allvarligt på agerandet, rapporterar P4 Östergötland.

Umgänget skulle ha skett med hjälp av stödpersonal och beslutet att inte tillåta det saknar stöd i lagen, konstaterar JO.

Norrköpings kommun har försvarat sitt beslut med hänvisning till barnets bästa och risk för den egna personalens säkerhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons