Annons

USA-sanktioner mot Iran efter attacker i Irak

Ekonomi • Publicerad 10 januari 2020
USA:s utrikesminister Mike Pompeo tillsammans med finansminister Steven Mnuchin.Foto: Susan Walsh/AP/TT

Efter Irans attacker mot baser i Irak för den USA-ledda alliansen mot terrorgruppen IS riktar den amerikanska regeringen nya ekonomiska straffåtgärder mot Teheran.

– Vi tillkännager ytterligare sanktioner mot den iranska regimen, säger finansminister Steven Mnuchin vid en presskonferens i Vita huset tillsammans med utrikesminister Mike Pompeo.

Annons

Sanktionerna riktas mot åtta individer som enligt Washington varit inblandade i att destabilisera regionen, samt mot Irans textil-, gruv- och stålindustri.

– Som ett resultat av dessa åtgärder kommer vi att strypa miljarder av dollar i stöd till den iranska regimen, säger Mnuchin.

Inga människor dödades i attackerna tidigare i veckan, som enligt Iran genomfördes som hämnd på USA efter att toppgeneralen Qassem Soleimani dödats i ett flygangrepp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons