GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

USA öppnar landgränserna i november

USA kommer att öppna sina landgränser mot Kanada och Mexiko i början av november, uppger regeringstjänstemän för flera nyhetsbyråer.
USA • Publicerad onsdag 08:00
Spärrarna vid gränsen mellan USA och Kanada, här Peach Arch-övergången i väster, kan snart mildras. Bild från i fjol.
Spärrarna vid gränsen mellan USA och Kanada, här Peach Arch-övergången i väster, kan snart mildras. Bild från i fjol.
Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Fullt vaccinerade personer kommer att få resa in i landet landvägen utan speciella skäl. Det gäller även de som har fått Astra Zenecas vaccin, som inte är godkänt i USA.

Beslutet öppnar för såväl turism som för att varutransporter mellan länderna kan öka.

USA meddelade i september att landet öppnar för inresande med flyg från EU och Storbritannien i början av november. Till skillnad från de resenärerna måste de som kommer landvägen inte testa sig för covid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.