Annons

USA-ledd attack mot mål i Idlib

Syrien • Publicerad 3 februari 2022

Nio personer, bland dem civila, har dödats i en amerikansk flygräd i Idlib i nordvästra Syrien under natten mot torsdagen, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

– Minst nio personer dödades, bland dem två barn och en kvinna, under insatsen, säger Rami Abdel Rahman vid SOHR.

Annons

USA:s försvarshögkvarter Pentagon meddelar att en storskalig antiterror-räd genomförts och beskriver uppdraget som framgångsrikt.

"Inga amerikanska dödsoffer. Mer information kommer när den blir tillgänglig", säger Pentagons talesperson John Kirby i ett kort uttalande.

Boende och aktivister i området har uppgett att de såg en stor markattack och att amerikanska styrkor använde högtalare där kvinnor och barn uppmanades att lämna området.

Enligt SOHR kom soldater från den USA-ledda koalitionen med helikoptrar, attackerade ett hus och drabbades samman med stridande på marken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons