Annons

USA-börser klättrar på minskad virusoro

Börserna i New York lyfte rejält av minskad oro över coronavirusets effekter på världsekonomin. Elbilstillverkaren Teslas osannolika börsrally fortsatte.
Börs • Publicerad 4 februari 2020
Kurserna klättrade rejält på New York-börsen på tisdagen. Arkivbild.
Kurserna klättrade rejält på New York-börsen på tisdagen. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

För att lugna marknaden har Kinas centralbank under måndagen och tisdagen gått in med likviditetsstöd på marknaden på 1 700 miljarder yuan. Åtgärderna har bättrat på börshumöret rejält, liksom positiva rapporter på tisdagen om ökad orderingång för USA:s industri i december.

Teknikaktier ledde uppgången. Apple ökade 3,0 procent och Microsoft steg 3,3 procent. Googles moderbolag Alphabet backade däremot med 2,8 procent efter måndagens kvartalsrapport.

Annons

Elbilstillverkaren Teslas sensationella uppgång fortsatte. På måndagen steg Teslaaktien nästan 20 procent och på tisdagen byggdes uppgången på med ytterligare 13,7 procent.

Modekedjan Ralph Lauren rusade 9,7 procent sedan rapporten överträffat marknadens förväntningar.

Streamingtjänsten Spotify steg med 5,7 procent inför sin rapport på onsdagen.

Dow Jones industriindex ökade 1,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 2,1 procent och S&P 500 steg 1,5 procent. För Nasdaq var det ny rekordnivå och för S&P och Dow Jones den största procentuella uppgången på nästan ett halvår.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons