Annons

USA ansluter till Global Deal

Arbete • Publicerad 9 september 2022
Partnerskapet Global Deal drivs i dag av OECD och Internationella arbetsorganisationen. Arkivbild.
Partnerskapet Global Deal drivs i dag av OECD och Internationella arbetsorganisationen. Arkivbild.Foto: Britta Pedersen/AP/TT

USA blir medlem i partnerskapet Global Deal, som lanserades 2016 på initiativ av Sveriges regering och som syftar till att främja social dialog och samarbete mellan arbetsmarknadens parter.

Fokus i det multilaterala samarbetet är, enligt ett pressmeddelande från regeringen, att "uppmuntra till frivilliga åtaganden i linje med Global Deals vision, att öka kunskapsbasen om social dialog och goda arbetsmarknadsrelationer samt skapa plattformar för kunskapsutbyte och ökad kommunikation kring social dialog".

Annons

"Jag ser fram emot att bekräfta vårt stöd för Global Deals arbete och uppdrag samt att arbete med dess partner med gemensamma mål", säger Thea M Lee, ansvarig för internationella frågor vid USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Samarbetet, som samlar närmare 130 partner i form av regeringar, arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer, enskilda företag och civilsamhällsorganisationer, drivs i dag av OECD och FN-organet Internationella arbetsorganisationen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons