Annons

UR drar tillbaka Tibetdokumentär

Tv • Publicerad 8 februari 2020
Dokumentärserien "Himalaya – granne med molnen" finns inte längre att se på UR Play sedan kritik har riktats mot att produktionen är beställd av den kinesiska staten och i princip utgör propaganda. Arkivbild.
Dokumentärserien "Himalaya – granne med molnen" finns inte längre att se på UR Play sedan kritik har riktats mot att produktionen är beställd av den kinesiska staten och i princip utgör propaganda. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Utbildningsradion (UR) avpublicerar dokumentärserien "Himalaya – granne med molnen". Detta efter kritik mot att programmen, som är producerade för CCTV som är Kinas statliga television, samt för CICC som är landets propagandamyndighets egna produktionsbolag, skönmålar läget i Tibet, rapporterar Sveriges Radio.

"Vi har avpublicerat programmet eftersom det har framkommit uppgifter om att det kan finnas bakomliggande intressen i produktionen som inte var uppenbara när programserien köptes in", skriver Anna Rastner, ansvarig utgivare på UR, i ett mejl till Sveriges Radios Ekot.

Dokumentärserien, som köptes in 2017, visades på Kunskapskanalen i början av året och har fram till avpubliceringen gått att se på UR Play.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons