Annons

Uppstuds för tysk bilförsäljning

Tysk bilförsäljning vände uppåt i september efter två månaders nedgång, visar statistik från den tyska transportmyndigheten KBA över nyregistrerade fordon.
Nästan var femte bil som registrerades var en elbil.
Ekonomi • Publicerad 6 oktober 2022
Försäljningen av tyska fordon, inklusive bilar, lyfte i september. Arkivbild
Försäljningen av tyska fordon, inklusive bilar, lyfte i september. ArkivbildFoto: DAVID ZALUBOWSKI AP/TT

Jämfört med augusti ökade fordonsregistreringarna i Tyskland totalt med 8,2 procent till 273 768 fordon i september. För bilar var lyftet 12,9 procent till 224 816 stycken.

Bland de tunga vinnarna på den tyska marknaden fanns Volkswagen, Audi och Mercedes med försäljningsökningar i årstakt på 30 procent, 72 procent respektive 46 procent.

Annons

Volkswagens marknadsandel uppmättes till 18 procent i september.

Elbilar fortsätter samtidigt att vinna terräng. Räknat i försäljningsökning var det Polestar som gick bäst, med en ökning på 114,5 procent. Även Tesla gick starkt uppåt med plus 74 procent.

Volvo Cars tappade 28 procent jämfört med ett år tidigare.

Jämfört med ett år tidigare var ökningen 12,6 procent för nyregistrerade fordon totalt och 14,1 procent för bilar.

Hittills i år, januari-september, har fordonsregistreringarna i Tyskland sjunkit med 7,4 procent till drygt 2,3 miljoner fordon. Nedgången är störst för bussar och tunga lastbilar.

Registreringarna av tunga lastbilar i september föll med drygt 7 procent mot ett år tidigare, medan det för bussar var en nedgång på 5,4 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons