Annons

Uppsala erbjuder Modernavaccin – till alla

Coronaviruset • Publicerad 2 augusti 2021
Sprutor med covid-19-vaccin från Moderna. Arkivbild.
Sprutor med covid-19-vaccin från Moderna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vill du ha en injektion med Modernas covid-19-vaccin? Då kan du från och med i dag boka en sådan hos Region Uppsala – oavsett var du bor i landet.

"Bakgrunden till beslutet är att vi har gott om Moderna-vaccin och att vi fortfarande är måna om att använda varje dos vaccin vi har på ett optimalt sätt. Moderna är ett utmärkt vaccin som på alla sätt påminner om Pfizers vaccin, och här har vi nu cirka 5 000 lediga vaccinationstider", skriver Erik Sköldenberg, produktionsansvarig på Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Annons

Möjligheten för utsocknes ges vid två vaccinationslokaler, Stenhagen och Uppsala Konsert och Kongress. Bokningen sker i första hand via 1177.se.

Region Uppsala har även Pfizer-vaccin, men där är efterfrågan från boende i Uppsala län så pass stor att det inte räcker till boende på annat håll. Noterbart är också att Modernas vaccin inte är godkänt för personer under 18 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons