Annons

Förbundet frågande till uppmaningen

Hockeyallsvenskan och hockeyettan, med stöd av flera lag i båda serierna, uppmanar samtliga distriktsförbund att rösta nej till förslaget om nytt serie- och kvalsystem.
Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson är förvånad över utspelet.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2019
Många elitklubbar är negativa till Svenska ishockeyförbundets serieutredning. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

I november lade Svenska ishockeyförbundets utredare Ola Lundberg fram förslaget hur herrarnas högstaliga SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan (division 1) ska se ut i framtiden.

Serierna hockeyallsvenskan och hockeyettan har länge riktat ett stort missnöje mot utredningen. Bland annat förslaget kring direkt upp- och nedflyttning.

Annons

"Förslaget försämrar rörligheten inom svensk hockey och har direkta negativa konsekvenser för klubbarna såväl för ekonomi som för intresset för sporten", skriver ligorna i ett öppet brev på hockeyallsvenskans webbplats.

Beslut tas på förbundsmötet i Stockholm den 15 juni.

– Med anledning av serieutredningen kommer vi från styrelsen att lägga fram ett förslag till förbundsmötet och det förslaget är inte fastställt, än mindre utskickat. I dagsläget finns det rent formellt inget förslag att diskutera eller säga ja eller nej till. Därför är jag väldigt förvånad att det skrivs om en motion och ett förslag som det ska röstas nej till, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till .

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons