Annons

Uppkallar nya förlaget efter Ester Bonnier

Litteratur • Publicerad 10 juni 2019
Anna-Lena Hernvall, förlagschef, och Adam Dahlin, litterär chef, på bokförlaget Ester Bonnier. Pressbild.
Anna-Lena Hernvall, förlagschef, och Adam Dahlin, litterär chef, på bokförlaget Ester Bonnier. Pressbild.Foto: Naima Jåma/Bonnier/TT

I februari gick de två Bonnierägda förlagen Bonnier Fakta och Forum samman. Nu har satsningen fått ett namn, skriver Bonnierförlagen i ett pressmeddelande.

"Ester var hustru till Bonniersläktens första bokhandlare och förläggare, Gerhard Bonnier, och mor till deras 11 barn. Att lyfta fram hennes namn blir en hommage till kvinnan som var med och lade grunden till förlagshuset och ett sätt att knyta ihop det nya moderna förlaget med Bonnierförlagens historia", säger Anna-Lena Hernvall, förlagschef.

Bokförlaget Ester Bonnier – som även rymmer varumärkena Lovereads, Bonnier brands och Brillbee – ger ut fack- och skönlitteratur för vuxna och producerar onlinekurser och produkter knutna till böcker och författare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons