Annons

Uppgifter: Rysk oljedirektör död efter fall

Ryssland • Publicerad 1 september 2022
Lukoils styrelseordförande har avlidit efter att ha fallit ut från ett sjukhusfönster, enligt uppgifter i ryska medier. Arkivbild.
Lukoils styrelseordförande har avlidit efter att ha fallit ut från ett sjukhusfönster, enligt uppgifter i ryska medier. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Den ryska oljejätten Lukoils styrelseordförande Ravil Maganov uppges ha dött efter att ha fallit ut från ett sjukhusfönster i Moskva, hävdar en icke namngiven källa enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

– Maganov föll ut från ett fönster i sitt rum på Centrala kliniska sjukhuset nu på morgonen. Han avled av skador, uppger källan, enligt Interfax.

Annons

Lukoil bekräftar på torsdagen att Maganov är död, men anger att han avlidit efter svår sjukdom.

"Lukoils många tusen anställda sörjer djupt denna svåra förlust och uttrycker sina kondoleanser till Ravil Maganovs familj", skriver företaget i ett uttalande.

Financial Times rapporterar att dödsfallet inträffar några månader efter att företaget i ett uttalande uttryckt oro kring "de tragiska händelserna i Ukraina" och manat till ett snabbt slut på konflikten.

Enligt tidningen dog ytterligare en hög chef, Aleksandr Subbotin, inom Lukoil så sent som i maj. Han ska ha hittats död i en källare i ett hus utanför Moskva och en polisutredning pågår.

Maganov tog över posten som styrelseordförande efter att hans företrädare Valery Graifer avlidit 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons