Annons

United-lån fick inte träna efter virusoro

Han lånades från Kina som en nödlösning för att täcka upp för skador.
Knappt två veckor senare har Odion Ighalo ännu inte satt sin fot på Manchester Uniteds träningsanläggning av rädsla för det smittsamma coronaviruset.
Men när Manchester United möter Chelsea på måndag är anfallaren med i matchtruppen.
Fotboll • Publicerad 13 februari 2020
Odion Ighalo (till höger) kommer för första gången vara med i Manchester Uniteds matchtrupp sedan han lånades till klubben i slutet av januari. Arkivbild.
Odion Ighalo (till höger) kommer för första gången vara med i Manchester Uniteds matchtrupp sedan han lånades till klubben i slutet av januari. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

– Han kommer att resa med oss. Vi får se hur hans fysiska status är, sade den norske tränaren Ole Gunnar Solskjær till klubbens hemsida tidigare i veckan.

Sedan han lånades från kinesiska Shanghai Shenhua i slutet av januari har Odion Ighalo enligt brittiska The Times inte tillåtits vara på Carrington, klubbens träningsanläggning, på grund av oro för det smittsamma coronaviruset, som bröt ut i Kina.

Ansluter i helgen

Annons

I stället har den nigerianske anfallaren under nästan två veckor tränat på egen hand i en taekwondo-hall i staden för att säkerställa att ingen smittorisk föreligger.

Ighalo följde därmed inte med resten av laget till Spanien på träningsläger – men kommer att ansluta till laget i helgen när Manchester United är tillbaka i England.

– Vi vill integrera honom så snabbt som möjligt så klart. Han vill väldigt gärna spela för oss, sade Solskjær.

"Väldigt glad"

Odion Ighalo har tidigare spelat i Premier League-klubben Watford. De senaste åren har han däremot tillbringat i Kina spelandes för Chanchun Yatai och Shanghai Shenhua.

Ighalo lånades av Manchester United på transferfönstrets sista dag efter skador på bland annat anfallsstjärnan Marcus Rashford. I samband med låneaffären, som sträcker sig ett halvår, uppgav Ighalo att han varit en livslång supporter av klubben och att det var en dröm som nu besannades.

– Alla som känner mig vet att jag älskar Manchester United. När jag spelade mot dem var det väldigt speciellt. Så jag är väldigt glad och ser fram emot det, sade han då.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons