Annons

Ungdomar anhållna för försök till mordbrand

Brott • Publicerad 10 augusti 2021
Två tonåringar spårades upp av en hundpatrull och är nu misstänkta för försök till mordbrand. Arkivbild.
Två tonåringar spårades upp av en hundpatrull och är nu misstänkta för försök till mordbrand. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två ungdomar har anhållits efter ett misstänkt försök till mordbrand i Grums. Den yngsta av de anhållna är 16 år, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Den misstänkta bomben kastades mot en villa i Grums under natten till tisdagen. Husägaren vaknade av ljud utanför huset.

Annons

– Han gick ut och tittade och upptäckte då en flaska med en vätska i, säger P-O Forsman, utredare på polisen, till NWT.

Flaskan hade inte fattat eld. Men polisen misstänker att det är en så kallad molotovcocktail, alltså en flaska med brandfarlig vätska och tändanordning. Analysen av vätskan är inte klar.

När villaägaren hittat flaskan slog han larm till polisen. En hundpatrull kom till platsen, och kunde spåra upp de två tonåringar som nu anhållits av åklagare. Duon är misstänkt för försök till grov mordbrand, uppger polisen i Bergslagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons