Annons

Ung man skjuten till döds i Västerås

En man i övre tonåren har skjutits till döds i stadsdelen Bjurhovda i Västerås, bekräftar polisen för TT.
Brott • Publicerad 9 juli 2023
En ung man har skjutits till döds i Västerås.
En ung man har skjutits till döds i Västerås.Foto: Blåljusbilder/TT

– Vi fick larmet vid 19.30-tiden. På platsen anträffades en ung man i övre tonåren skottskadad. Han fördes i ambulans till sjukhus. Strax efter klockan 20 meddelade sjukvården att den här unge mannen har avlidit av sina skottskador, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

Det finns ingen misstänkt eller gripen för mordet.

Stor polisinsats

Annons

Polisinsatsen består just nu av två delar för att ge en bild av vad som skedde och hur dådet gick till, säger Pelle Vamstad:

– Dels har vi spärrat av vid brottsplatsen, där genomför vi teknisk undersökning som syftar till att säkra fynd och spår på platsen. Vi hör också vittnen. Det är högsommar, det är ljust ute och det här skedde tidigt på kvällen och många människor är ute i rörelse. Vi kommer också att genomföra dörrknackning.

– Den andra delen är att parallellt med det söker vi efter gärningsman eller gärningsmän.

Polisen har "gott om resurser" som arbetar med fallet på olika sätt, tillägger han.

– Det är ett oerhört allvarligt brott.

Hörde flera skott

Vittnen har uppgett för flera medier att de hört cirka fyra till tio skott avlossas vid platsen.

– Vi var inne i huset när vi hörde fyra, fem snabba skott och sedan hur folk skrek. När jag gick ut såg jag hur en person låg på trottoaren och en granne, som är läkare, gav personen hjärt- och lungräddning, säger ett vittne som befann sig i närheten, till Dagens Nyheter.

Enligt tidningen ägde skottlossningen rum vid 19.20 på söndagen.

– Det är fruktansvärt. Först trodde jag att det var vanliga smällare, man tror inte att något sådant här ska hända i ett annars lugnt villaområde, säger samma vittne till Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons