Annons

Ung man häktas för fler mordbränder i Örebro

Brott • Publicerad 5 augusti 2021
Polisen misstänker att en och samma man i 20-årsåldern ligger bakom fyra mordbränder i Örebro. Arkivbild.
Polisen misstänker att en och samma man i 20-årsåldern ligger bakom fyra mordbränder i Örebro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern som suttit häktad sedan den 9 juli misstänkt för mordbrand i Örebro misstänkts nu för ytterligare mordbränder.

Sammanlagt är nu mannen misstänkt för fyra mordbränder, som alla ska ha skett i ett villaområde i Örebro i slutet av juni och början av juli.

Annons

Mannen misstänktes först bara för en av bränderna och frihetsberövades den 7 juli, men under torsdagen omhäktades han av Örebro tingsrätt misstänkt för fyra mordbränder.

Bakom de breddade misstankarna mot mannen ligger en intensiv polisutredning med förhör och tekniska undersökningar.

– Vi har hittat en del saker vid en husrannsakan i hans bostad som är tagna i beslag. Vad det är för saker är ingenting som vi kommenterar, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

Ingen person kom till skada, men bränderna orsakade stora skador på bostäderna.

– En av de aktuella fastigheterna brann ner och det har självklart varit en stor oro för boende i området att det ska bli fler bränder, säger Christina Hallin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons