Annons

Maratontjockt i Stockholm – ställ bilen

Sport • Publicerad 1 juni 2019
Löpare tar vatten och sportdryck i en vätskedepå under fjolårets Marathon. Arkivbild.
Löpare tar vatten och sportdryck i en vätskedepå under fjolårets Marathon. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Löpare från nära 100 länder samlas i dag för den 41:a upplagan av Stockholm Marathon på den klassiska totaldistansen 42 195 meter.

För andra året i rad springer löparna en ny bana som sträcker sig över ett större område än den tidigare. Detta påverkar de flesta innerstadsbussar, och även bussarna från Nacka, Värmdö, Norrtälje, Vaxholm, Solna och Sundbyberg, skriver på sin hemsida. SL sätter därför in extra trafik på bland annat tunnelbanans röda linje och tvärbanan. För den som ska resa i Stockholms innerstad rekommenderas att man ställer bilen helt och hållet.

Annons

Framkomligheten i Stockholms centrala delar kommer att vara mycket begränsad ungefär en halvtimme före startskottet klockan 12 och fram till dess att loppet är över cirka 18.30.

Stockholm Marathon startar på Östermalm och går sedan genom Vasastan, Kungsholmen, runt Djurgården och på Södermalm innan målgången på Stadion.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons