Annons

U23-laget säkrade Liverpools avancemang

Fotboll • Publicerad 4 februari 2020
Liverpools U23-lag säkrade avancemang i FA-cupen.
Liverpools U23-lag säkrade avancemang i FA-cupen.Foto: Jon Super

Liverpools A-lag tog vinterledigt och Premier League-klubben skickade i stället ut U23-laget till omspelet i FA-cupen mot Shrewsbury.

Hur det gick?

Annons

Seger med 1–0, visserligen via försvararen Ro-Shaun Williams självmål i 75:e minuten.

I och med segern är Liverpool – vars startelva var den yngsta i klubbens historia – vidare till den femte omgången och möter då Chelsea.

Premier League-laget Newcastle ledde med 2–0, tappade till 2–2 och först i förlängningen avgjorde Allan Saint-Maximin när han dundrade in segermålet mot Oxford. I nästa omgångar väntar West Bromwich.

Vidare är även League Championship-laget Derby efter 4–2 hemma mot Northampton. Anfallaren Wayne Rooney, som gjorde ett av målen på straff, ställs nu mot en av sina tidigare klubbar, Manchester United. Cardiff, från League Championship, tappade 0–2, 3–2 – och förlorade sedan på straffar mot ligakollegan Reading. Birmingham, även det en League Champions-klubb, tog sig vidare på straffar mot Coventry.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons