Annons

Tyskland: Nio gripna för planerade attacker

Tyskland • Publicerad 6 juli 2023
Tysk polis har gripit flera personer misstänkta för att ha planerat terrorattacker i Tyskland. Arkivbild.
Tysk polis har gripit flera personer misstänkta för att ha planerat terrorattacker i Tyskland. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Nio personer har gripits i Tyskland och Nederländerna, misstänkta för att ha planerat attacker i Tyskland med inspiration från den terrorstämplade extremiströrelsen IS, meddelar myndigheterna.

Sju män som greps i Tyskland anklagas för att ha bildat en "inhemsk terroristgrupp". Sex av dem misstänks också för att ha samlat in pengar till IS, uppger tyska federala åklagare.

Annons

Gruppen ska ha bildats för ett år sedan och medlemmarna uppges ha sett ut möjliga terrormål i Tyskland och försökt skaffa vapen, enligt åklagarna. Ingen konkret plan ska dock ha varit klar.

En man och en kvinna har också gripits i Nederländerna. De ska ha bott i landet sedan i fjol och misstänks för att ha "begått förberedande handlingar för terroristbrott". Mannen misstänks vara IS-medlem och kan, enligt polisen, ha fått order om att planera en terrorattack. Han ska ha tillhört den grupp som de sju gripna männen i Tyskland bildat.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons