Annons

Flera döda i skottlossning i Hamburg

Flera personer uppges ha dödats och skadats i en skottlossning i stadsdelen Alsterdorf i norra Hamburg, rapporterar tyska medier.
Tyskland • Publicerad 10 mars 2023
Tysk polis och räddningstjänst vid den plats där skottlossning ägt rum på torsdagskvällen.
Tysk polis och räddningstjänst vid den plats där skottlossning ägt rum på torsdagskvällen.Foto: Jonas Walzberg/AP via dpa/TT

Tysk polis skriver på Twitter att skottlossningen ägt rum "i en kyrka". Medieuppgifter gör gällande att skotten ska ha avlossats i en möteslokal som tillhör Jehovas vittnen.

Initialt rapporterade lokala tyska medier att den misstänkte skytten var på fri fot. Men vid 23.30-tiden uppgav polisen att gärningspersonen tros vara död, enligt nyhetsbyrån AFP.

Annons

Polisen betonar att det inte finns några tillförlitliga uppgifter om motivet till dådet.

"Vi ber er att inte dela osäkra antaganden och/eller sprida rykten", skriver de på Twitter.

Polisen har inte uppgett någon dödssiffra, men flera tyska medier rapporterar att det ska röra sig om minst sex personer.

– Det vi vet är att flera personer har dödats. Flera personer är skadade och har förts till sjukhus, sade polisens talesperson Holger Vehren.

Han sade också att polisen larmades klockan 21.15 på torsdagskvällen och var snabbt på plats. Poliserna hörde då skott från övervåningen och fann där en person som kan ha varit gärningsmannen. Enligt Vehren ska poliserna inte ha avlossat några skott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons