Annons

Tysk stad andas ut: Misstänkt seriemördare fast

De äldre rånades och i flera fall mördades en efter en i Schwäbisch Hall-området i sydvästra Tyskland. Nu tror sig polisen ha hittat den ansvarige: en 31-åring som beskrivs som seriemördare.
Tyskland • Publicerad 1 februari 2023
Stora polisstyrkor har jobbat med mordhärvan. Genrebild.
Stora polisstyrkor har jobbat med mordhärvan. Genrebild.Foto: Jonas Walzberg/DPA/AP/TT

Det är i första hand tre dåd den senaste tiden som satt skräck i bygden. Strax före jul slogs en 77-årig kvinna ihjäl i stadsdelen Hagenbach. Den 17 januari överfölls en 83-årig man en bit österut, i Ilshofen. Och veckan efter var det dags igen, en 89-årig kvinna mördades i området Michelbach an der Bilz.

Polisen satte ihop en specialstyrka som nu, med hjälp av dna-spår, har hittat en misstänkt, rapporterar SWR och andra tyska medier.

Annons

– Vi lyckades gripa en 31-årig serbisk medborgare i går morse, säger den regionale polischefen Reiner Möller.

Det handlar om en synbarligen vanlig familjefar som tillsammans med fru och barn kom till Tyskland så sent som i december. Han har dock varit där förut, och polisen tittar nu bakåt för att se om han kan bindas till fler fall. Bland annat finns ett olöst mord med liknande kännetecken 2020, enligt åklagare Harald Lustig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons