Annons

Tysk åklagare granskar fartglad miljonär

Tyskland • Publicerad 7 februari 2022
Autobahn saknar inte trafikregler. Arkivbild.
Autobahn saknar inte trafikregler. Arkivbild.Foto: Nicolas Armer/AP/TT

Statsåklagaren i tyska delstaten Sachsen-Anhalt har inlett en förundersökning om den tjeckiske mångmiljonären Radim Passer gjorde sig skyldig till brott när han satte gasen i botten på autobahn.

De tyska motorvägarna har inte överallt fartbegränsningar, men det är inte tillåtet att medvetet utsätta andra för livsfara, vilket Passer anklagas för.

Annons

Bakgrunden är den filmsnutt han själv lade ut på Youtube, där han på en milslång raksträcka med sin Bugatti Chiron kommer upp i hela 417 km/h.

Passer fick kritik för sin färd men har försvarat sig med att sikten var god, trafiken gles och att bilen har kraftiga bromsar.

Förklaringarna imponerar inte på åklagarna, som undersöker om man kan åtala 58-årige Passer för att ha tävlat på autobahn.

"Även om man är ensam kan man tävla och det är straffbart om bilen framförs på ett vårdslöst sätt som bryter mot trafikreglerna i syfte att uppnå högsta möjliga hastighet", heter det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons