Annons

Musk vill åter köpa Twitter till ursprungspris

Teslagrundaren Elon Musk planerar återigen att köpa Twitter, enligt en skrivelse inlämnad till den amerikanska finansinspektionen.
Börs • Publicerad 4 oktober 2022
Teslagrundaren Elon Musk förklarade i april i år att han var redo att köpa Twitter för 44 miljarder dollar. Arkivbild.
Teslagrundaren Elon Musk förklarade i april i år att han var redo att köpa Twitter för 44 miljarder dollar. Arkivbild.Foto: Carina Johansen/AP/TT

Musk har lämnat erbjudandet i form av ett brev till Twitter på måndagen, enligt skrivelsen. I brevet föreslår Musk att affären genomförs till det ursprungliga priset på 54,2 dollar per aktie, skriver Bloomberg.

Nyheten har fått Twitters aktie att rusa 22 procent. Aktien handelsstoppades tidigare under tisdagen, då tidiga medieuppgifter publicerats om Musks planer.

Annons

Teslagrundaren Elon Musk förklarade i april i år att han var redo att köpa Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande runt 477 miljarder kronor. I juli meddelade Musk att han ville avbryta köpet.

Twitter har stämt Musk för att tvinga honom att genomföra sitt köp. Han har i sin tur svarat med en motstämning och anser att han har blivit vilseledd. Enligt Musk har Twitter bland annat blåst upp sina användarsiffror.

Domstolsförhandlingarna väntas inledas 17 oktober.

Twitters aktieägare har redan röstat ja till köpet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons