Annons

Twitter testar redigeringsknapp

USA • Publicerad 2 september 2022
Twitter vill kanske införa en redigeringsmöjlighet. Information från Twitter används bland annat i utskottsförfrågningar i USA:s kongress. Arkivbild.
Twitter vill kanske införa en redigeringsmöjlighet. Information från Twitter används bland annat i utskottsförfrågningar i USA:s kongress. Arkivbild.Foto: J Scott Applewhite/AP/TT

Twitter provar en ny funktion: att kunna ändra i redan utlagda meddelanden. Det meddelar bolaget efter månader av diskussion både internt och externt.

Försöket med en redigeringsfunktion pågår internt, för att sedan eventuellt spridas vidare.

Annons

"Edit tweet"-funktionen har dock flera förbehåll.

"Den låter användaren göra förändringar i en tweet sedan den publicerats", skriver bolaget, men lägger sedan till:

"Se det som en möjlighet att under kort tid kunna göra korrekturändringar, lägga till taggar och sådant."

Ändringar ska kunna göras en halvtimme efter publicering, men originalutgåvan ska ändå vara tillgänglig som ett sätt "att skydda integriteten i en konversation och skapa ett arkiv som är tillgängligt för allmänheten".

Eftersom Twitter ofta används av offentliga personer för viktiga besked, USA:s expresident Donald Trump var kanske det kändaste exemplet, går företaget långsamt fram.

"Folk kan komma att missbruka denna finess. Man kan aldrig vara för försiktig", heter det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons