Annons

Twisted Sister till Sweden Rock

Det glammiga hårdrocksbandet Twisted Sister kommer till Sweden Rock, utan smink.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2012
Dee Snider på den tiden då Twisted Sister fortfarande spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.
Dee Snider på den tiden då Twisted Sister fortfarande spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.Foto: Pressfoto
Dee Snider på den tiden då Twisted Sister fortfarande spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.
Dee Snider på den tiden då Twisted Sister fortfarande spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.Foto: Corey Struller
Twisted Sister på den tiden då de spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.
Twisted Sister på den tiden då de spelade i sina spektakulära scenutstyrslar.Foto: Pressfoto

Sweden Rock Festival jobbar för fullt med att få klart sin spellista. Det senaste släppet är New York-bandet Twisted Sister. När de kommer till Sweden Rock i sommar är det fjärde gången för sångaren Dee Snider, han spelade själv på festivalen 2001 och med bandet 2003 och 2009. Sedan spelningen 2009 slutade bandmedlemmarna, Dee Snider, Jay Jay French, Eddie Ojeda, Mark Mendoza och AJ Pero, att uppträda i sina karaktäristiska scenkläder och sin färglada sminkning. Numera ser de ut som ett ordinärt rockband, men enligt Martin Forsman, pressansvarig på Sweden Rock, är Twisted Sister allt annat än ordinära.

– De är ett sjuhelsikes liveband ändå, man vet att de alltid är väldigt bra, säger han.

Annons

Twisted Sister bildades 1973 och slog igenom stort på 1980-talet med hitlåtar som We're not gonna take it och I wanna rock. Deras glamkryddade hårdrock, uppkäftiga texter och humoristiska videor gjorde dem stora i Sverige och det tredje albumet Stay Hungry såldes i över 100 000 exemplar här. 1987 splittrades bandet för att återförenas 2001.

För arrangörerna av Sweden Rock handlar de närmsta veckorna om att spika spelprogrammet. Festivalen har aviserat att ett 70-tal band ska spela och har ett tiotal kvar att boka.

- Det känns som att vi har ett jämnstarkt startfält i år, de band som står längst ner på listan är inga små namn, säger Martin Forsman.

Det viktiga nu är att få en bra spännvidd.

– Vi vill spänna över hela hårdrocksfältet, med allt från progressiv 70-talsrock till pudelrock. Alla genrer ska täckas in och vi behöver komplettera några delar, bland annat lite hårdare band. Jag hoppas att vi blir klara väldigt snart, säger Martin Forsman.

Arrangeras i Sölvesborg, Blekinge

Pågår mellan den 6 och 9 juni

Nästan 60 band är klara hittills, bland andra Soundgarden, Mötley Crue, King Diamond, Bad Company, The Darkness, Lynyrd Skynyrd, Motörhead, Sebastian Bach, Blue Öyster Cult och Mastodon.

Bandmedlemmar:

I början spelade de i kvinnokläder, därav namnet.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons