Annons

"Twin peaks"-skådisen Peggy Lipton död

Nöje • Publicerad 12 maj 2019
Peggy Lipton blev 72 år. Arkivbild.
Peggy Lipton blev 72 år. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Skådespelaren Peggy Lipton, känd som Norma i tv-serien "Twin peaks" har avlidit i sviterna av cancer, skriver .

"Hon gjorde sin resa fridfullt och med sina döttrar och syskonbarn vid sin sida. Vi känner oss tacksamma för varje ögonblick vi fick tillbringa med henne", säger döttrarna Kidada och Rashida Jones i ett uttalande till tidningen.

Annons

Peggy Lipton föddes i New York och slog som tonåring igenom som fotomodell. Genombrottet som skådespelare fick hon i slutet av 1960-talet med en roll i hippa polisserien "The mod squad".

1974 gifte hon sig med musikern och producenten Quincy Jones, fick döttrarna Kidada and Rashida och lade skådespeleriet på hyllan. Efter sin skilsmässa 1989 återvände hon till rampljuset och blev året därpå kaféägaren Norma Jennings i "Twin peaks" för tv-tittare över hela världen.

På senare år har hon spelat biroller i diverse filmer och tv-serier och hon återvände till sin roll i "Twin peaks" när serien återuppstod 2017.

Peggy Lipton blev 72 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons