Annons

Tvååring dödad av leopard i nationalpark

Sydafrika • Publicerad 6 juni 2019
En tvåårig pojke har dött efter att ha blivit attackerad av en leopard. Arkivbild.
En tvåårig pojke har dött efter att ha blivit attackerad av en leopard. Arkivbild.Foto: Dean Fosdick

Ett litet barn har mist livet efter att ha blivit attackerad av en leopard i Kruger nationalpark i Sydafrika, rapporterar .

Den tvåårige pojken, som var son till en av parkens medarbetare, togs till sjukhus direkt efteråt där han dödförklarades.

Annons

Leoparden hade lyckats ta sig in i ett av de områden i parken som var avskiljt från djuren och fått tag i pojken. Djuret avlivades..

Leoparder är skygga djur och håller sig vanligtvis på långt avstånd. Att de ger sig på människor är mycket ovanligt och exakt hur det hela gått till är fortfarande oklart, enligt parkens talesperson.

Fundisile Mketeni, chef för Sydafrikas nationalparker, sade att hans tankar gick till pojkens familj och att han ber för dem.

– Det här är den risk vi lever med varje dag när vi försöker bevara våra arter för allas vår skull, säger Fundisile Mketeni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons