Annons

Tvååring död efter fall från lägenhet

Brott • Publicerad 5 april 2022
Ett barn har dött efter att ha fallit från ett fönster under lördagskvällen. En person misstänks för vållande till annans död. Arkivbild.
Ett barn har dött efter att ha fallit från ett fönster under lördagskvällen. En person misstänks för vållande till annans död. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I lördags kväll föll ett tvåårigt barn från ett fönster i ett flerfamiljshus i Västerås. Barnet fördes till sjukhus för vård men avled sedan av sina skador, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det är än tidigt i utredningen så jag kan inte gå in på några närmre detaljer. Det jag kan säga är att det är en tragisk händelse, säger kammaråklagare Charlotta Nyström som leder utredningen till TT.

Annons

I nuläget finns det ingenting som tyder på att uppsåtligt våld har begåtts mot barnet eller att andra skador har tillfogats barnet förutom fallet.

En person misstänks för vållande till annans död. Ingen person har varit eller är frihetsberövad.

– Det är en rubricering på ett brott som har begåtts av oaktsamhet, säger Charlotta Nyström.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons