1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Två män från kokainligan döms till fängelse

De båda 29-åriga männen har figurerat i den stora kokainhärvan med kopplingar till både Kalmar och Karlskrona. På fredagen dömdes de till fyra år, respektive tre månaders fängelse för flertalet brott.
Bild från polisens förundersökning.

Mannen som döms till fyra års fängelse ska ha förvarat 2,7 kilo cannabis, 120 gram kokain, 890 gram amfetamin, 40 gram ecstacy samt en stor mängd narkotikaklassade tabletter innehållande kodein och tramadol. Han har dock under rättegången nekat till inblandning och påstår sig endast ha varit i lägenheten för att köpa droger till eget bruk.

Samma man menar att han under våren varit inlagd på sjukhus och har behövt tillgång till morfin som han inte kunnat få tag på laglig väg. Detta ledde honom till att självmedicinera med cannabis och kokain.

Åklagaren har dock genom dold kameraövervakning kunnat bevisa att mannen har disponerat lägenheten då han är den person som vid flest tillfällen besökt lägenheten. Dessutom ska mannen ha förfogat över en nyckel till lägenheten.

Av de mängder narkotikaklassat preparat som fanns i lägenheten så gör tingsrätten bedömningen att lägenheten har fungerat som ett lager. På platsen har polis även hittat vinylhandskar, zippåsar, anteckningsblock samt vågar vilket gör att rätten dragit slutsatsen att innehavet av narkotikan har varit av överlåtelsesyfte.

Förutom narkotika så återfanns i lägenheten även 75 patroner, som den dömda olovligt förfogat över, samt en skottsäker väst.

Den 29-årige man som döms till fyra års fängelse är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott, narkotikabrott samt vapenbrott. Mannen har under våren varit utsläppt på prövotid som skulle ha varit avslutad i december 2019.

Ytterligare en 29-årig man från Karlskrona med kopplingar till kokainhärvan dömdes till 3 månaders fängelse för narkotikabrott.

LÄS MER OM KOKAINLIGAN: