Annons

Två inför rätta för bombtillverkning

Tyskland • Publicerad 7 juni 2019
Tysk polis grep paret i deras hem, där man hittade omfattande material för bombtillverkning. Bilden är från ett annat tillfälle.
Tysk polis grep paret i deras hem, där man hittade omfattande material för bombtillverkning. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Bodo Marks/AP/TT

En tunisisk man och hans tyska fru planerade att tillverka en bomb som skulle "döda och skada så många som möjligt", säger åklagarna. Nu ställs paret inför rätta.

Den 30-årige mannen och hans 43-åriga fru greps i Köln förra året sedan amerikanska CIA tipsat tyska myndigheter om att de köpt stora mängder ricinbönor på nätet. Ur bönorna lyckades de utvinna en mindre mängd av det dödliga giftet ricin, som enligt åklagarna är 6 000 gånger mer potent än cyanid.

Annons

Polisen hittade metallkulor och annat material tänkt att användas till en bomb i parets lägenhet. och åklagaren anser att de haft mycket konkreta planer för att tillverka ett biologiskt vapen.

Den misstänkte 30-åringen har haft kontakt med terrorrörelsen IS och två gånger försökt ta sig till Syrien via Turkiet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons