Annons

Vit Skoda spår i dubbelmord i Vallentuna

Två män har gripits och anhållits misstänkta för ett dubbelmord i Vallentuna i januari.
En vit Skoda som tillhörde ett av offren är ett hett spår. Bilen flyttades nämligen från mordplatsen.
Brott • Publicerad 5 februari 2020
Två personer hittades döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm.
Två personer hittades döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm.Foto: Christine Olsson/TT

De båda männen, 25 och 27 år gamla, är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. De anhölls först i sin frånvaro och greps sedan vid klockan åtta på tisdagskvällen.

Kammaråklagaren Jenny Karlsson säger att gripandena gick lugnt till. Hon vill inte uttala sig om var männen greps.

Annons

– Skälet till frihetsberövandena är att polisen säkrat flera typer av spår som fört utredningen framåt mot de här personerna. Sedan vad spåren består av kan jag inte gå in på närmare.

Hon beskriver utredningen som omfattande, inte minst den tekniska undersökningen av bostaden där de båda offren hittades har tagit tid. Den var under onsdagsförmiddagen fortfarande inte avslutad.

Anmäldes försvunnen

Den 15 januari hittades en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern döda i en villa i Vallentuna norr om Stockholm efter att polisen kallats dit för att söka efter husets ägare som anmälts försvunnen.

När polisen kom fram hade någon stökat omkring, och omständigheter på brottsplatsen gjorde att polisen tidigt misstänkte att en eller flera utomstående personer låg bakom dådet.

Åklagaren är särskilt intresserad av två fordon, offrens vita Skoda som hittades på en annan plats och en svart Jeep som sågs i närheten av brottsplatsen.

– Målsägandes vita bil är intressant av det skälet att den anträffades inte på målsägandens fastighet där kropparna påträffades, utan den har förflyttats, säger Jenny Karlsson.

TT: Är teorin att den vita Skodan framförts av någon av de misstänkta?

– Ja, det jag kan säga är bara att målsägandes vita bil fanns inte på deras fastighet.

Särskilt tidsspann

Utredningsledaren är särskilt intresserad av iakttagelser som gjorts mellan fredagen den 10 januari och onsdagen den 15 januari, för att ringa in när offren senast sågs i livet.

Åklagaren vill inte gå in på om de misstänkta har någon koppling till offren. Männen kommer att förhöras tillsammans med sina försvarare under onsdagen. De har förhörts kort en gång för att få sina misstankar presenterade för sig, och de förnekar brott.

Utredningen fortsätter nu och husrannsakningar har gjorts på flera platser och fler förhör hålls med vittnen.

Niklas Svahn/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons