Annons

Två föll ner i choklad – godisjätte får böter

USA • Publicerad 13 februari 2023
Mars Wrigley bötfälls efter att två arbetare förra året fallit ner i chokladen i fabriken i Elizabethtown. Arkivbild.
Mars Wrigley bötfälls efter att två arbetare förra året fallit ner i chokladen i fabriken i Elizabethtown. Arkivbild.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Den amerikanska godisjätten Mars Wrigley bötfälls efter det att två arbetare trillat ner i ett kar med choklad.

Olyckan inträffade i juni förra året i en fabrik i Elizabethtown i delstaten Pennsylvania, där bland annat det populära godiset M&M och Mars framställs.

Annons

Arbetarna var anlitade via ett annat företag för att utföra underhåll när de snavade ner i chokladen. Räddningstjänsten lyckades få ut personerna genom att skära ett hål i botten på karet. Båda fördes till sjukhus, en med helikopter.

USA:s arbetsmiljömyndighet OSHA kräver nu Mars Wrigley på drygt 14 500 dollar, motsvarande cirka 150 000 kronor.

Enligt Mars Wrigley hade arbetarna inte godkänts att vara vid karet. De hade heller inte utbildats i säkerhetsrutinerna. En talesperson för företaget säger att säkerheten är "högsta prioritet" och att man uppskattar OSHA:s hjälp för att utreda händelsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons