Annons

Två döms för mord efter uppgörelse i Vivalla

Två män döms även av hovrätten för mord efter den våldsamma uppgörelsen mellan två gäng i stadsdelen Vivalla i Örebro förra sommaren.
En 21-åring som var misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i samband med händelsen frias.
Brott • Publicerad 3 september 2019
Två män dödades under en uppgörelse mellan två gäng i Vivalla förra sommaren. Arkivbild.Foto: PAVEL KOUBEK/TT

Göta hovrätt gör samma bedömning av bevisningen som tingsrätten och fastställer domen.

Två män dödades i uppgörelsen den 3 juli 2018. Två av de inblandade åkte på moped till Vivalla för att konfrontera en annan man. Men det tilltänkta offret sköt med ett automatvapen mot männen. En av dem skottskadades i bröstet, den andre i benet. Den man som skjutits i benet ska enligt åklagaren ha följt efter skytten och skjutit honom till döds.

Annons

Men rätten konstaterar att det saknas både vittnen och teknisk bevisning som knyter mannen till dödsskjutningen.

Mannen som sköts i bröstet försökte fly, men blev överfallen av flera män som misshandlade honom till döds. Bland annat blev han huggen i ansiktet med ett saxliknande föremål.

Fleråriga fängelsestraff väntar de två som döms för dödsmisshandeln. Den ene döms till 15 år och 10 månader. Enligt uppgift har han tidigare varit i Syrien och stridit för IS. Den andre döms till 13 år och tio månader.

Ytterligare en man, en 23-åring, som överklagat tingsrättens dom får domen fastställd. Han döms för synnerligen grov misshandel till 5 år och 10 månaders fängelse.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons