Annons

Två års fängelse för våldtäkt mot berusad

Brott • Publicerad 8 augusti 2023
Den dömde mannen har i efterhand medgett att han haft sex med den berusade kvinnan, men hävdar att det skedde på hennes initiativ. Arkivbild.
Den dömde mannen har i efterhand medgett att han haft sex med den berusade kvinnan, men hävdar att det skedde på hennes initiativ. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

En man i 20-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en berusad kvinna på Öland. Han ska också betala 180 000 kronor i skadestånd, rapporterar lokala medier.

Kvinnan hade förra sommaren varit ute med vänner när hon gick hemåt, eftersom hon började må dåligt på grund av sitt alkoholintag. Hon har dåligt minne av vad som sedan hände, men har minnesbilder av att hon befann sig i en lägenhet och att en man där förgrep sig på henne, skriver Barometern.

Mannen som nu döms nekade först till att alls ha haft sex med kvinnan, men senare hävdade han att det skett på kvinnans initiativ. Det gör att hans uppgifter av domstolen anses ha lågt bevisvärde.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons