Annons

Tv-program ställdes in efter hot

Nederländerna • Publicerad 11 juli 2021
Platsen där journalisten Peter R de Vries i tisdags sköts har blivit en symbolisk plats för pressfrihet i Nederländerna.
Platsen där journalisten Peter R de Vries i tisdags sköts har blivit en symbolisk plats för pressfrihet i Nederländerna.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Fyra dagar efter att den nederländske kriminalreportern Peter R de Vries sköts på öppen gata i Amsterdam tvingades ett tv-program i kanalen RTL ställas in efter hot.

Programmet "Boulevard" var det samma som de Vries hade varit gäst i strax innan han i tisdags sköts. Samtliga medarbetare vid tv-studion evakuerades och fick skydd efter hotet som av RTL beskrivs som "allvarligt" men inte preciserats ytterligare.

Annons

Två män som misstänks för mordförsöket sitter häktade. Polisen har inte gett någon information om motiv för dådet.

Peter R de Vries har granskat organiserad brottslighet och gängkriminalitet i Nederländerna och även internationellt. Han har tidvis haft polisskydd på grund av hotbilden mot honom.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons