Annons

Tv-bolag utreder pedofildömd ex-anställd

Irland • Publicerad 5 december 2021

Irlands public service-bolag RTÉ kontaktar polismyndigheten efter att en av dess tidigare anställda har dömts för en lång rad övergrepp mot barn.

RTÉ vill utreda om den 59-årige mannen på något vis begick sina brott inom sitt arbetes ramar, rapporterar bolagets egen nyhetsredaktion. Han arbetade som sportproducent för RTÉ i 15 års tid och reste då världen över på resor bekostade av bolaget.

Annons

59-åringen dömdes i veckan till tio års fängelse för att under åtminstone tio års tid ha begått övergrepp mot och utnyttjat barn i Irland, Storbritannien och Filippinerna samt över nätet. I samband med det har ansvarskrav riktats även mot RTÉ.

Bolaget kontaktar polisen för att klargöra om hans brott på något vis kan kopplas till hans arbete, meddelar RTÉ-chefen Dee Forbes.

Mannen avskedades i samband med sina första erkännanden, i slutet av 2017.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons