Annons

Tusentals firade ANC-seger i Johannesburg

Sydafrika • Publicerad 12 maj 2019
En gul folksamling utanför ANC:s partihögkvarter i Johannesburg.
En gul folksamling utanför ANC:s partihögkvarter i Johannesburg.Foto: Themba Hadebe

Tusentals anhängare till det sydafrikanska regeringspartiet ANC gick ut på gatorna i Johannesburg på söndagen för att fira valsegern.

En folkmassa till stor del klädd i partifärgerna samlades utanför partiets högkvarter där partitoppen, inklusive president Cyril Ramaphosa, mötte upp på en scen.

Annons

ANC gjorde sitt sämsta valresultat hittills i de fria valen efter apartheid, men säkrade likväl en majoritet med 57,5 procent av rösterna.

Men det var ett fall framåt om man ser till tappet i lokalvalen för tre år sedan och bland partiets anhängare ses det som ett styrkebesked för Cyril Ramaphosa, i hans första val som ledare för ett splittrat maktparti.

– Ramaphosa har gjort rätt i att ta sikte på korruptionen. Det hjälpte oss att vinna det här valet, säger 45-åriga Tlaleng Radebe, från Johannesburg-förstaden Soweto, som slutit upp i den firande folksamlingen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons