Annons

Turistrådets miss – delade inlägg om rån

Brasilien • Publicerad 6 februari 2020
Rio de Janeiro som turistrådet vill att turisterna ska se staden.
Rio de Janeiro som turistrådet vill att turisterna ska se staden.Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix/TT

Titta igenom det du delar på sociala medier. Det är en tumregel Brasiliens nationella turistråd Embratur antagligen kommer att följa i framtiden.

Embraturs officiella Instagramkonto delade en bild med text som inleds med budskapet att "Rio är en så vacker stad".

Annons

Så långt var allt väl, men texten fortsätter inte lika smickrande för staden och landet: "Jag tillbringade precis tre dagar i Rio med min familj och under de tre dagarna rånades min familj och jag och min 9-åriga dotter blev vittne till ett grovt rån. Jag kan inte rekommendera ett besök i en stad där jag var rädd för att lämna lägenheten".

Embratur raderade inlägget efter att det uppmärksammats. "Meddelandet delades av misstag", skriver turistrådet i ett uttalande där de förklarar att de i stället hade tänkt publicera ett inlägg om att den grova brottsligheten i Rio de Janeiro sjönk under fjolåret.

Trots nedgång på 19 respektive 8 procent rapporterades nära 4 000 mord och över 120 000 rån i Rio de Janeiro under fjolåret.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons