Annons

Trumps bolag dömt för skattebrott

Trump Organization, bolaget som tillhör USA:s expresident, har dömts för skattebrott. Domen är en stor framgång för de New York-åklagare som lagt ner tre år på att undersöka Donald Trump och hans affärer.
USA • Publicerad 6 december 2022
En förlorare – förre presidenten Donald Trumps bolag har dömts för skattebrott. Arkivbild.
En förlorare – förre presidenten Donald Trumps bolag har dömts för skattebrott. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Åtalspunkterna handlar om att Trump Organization varit delaktig i att undvika förmånsbeskattning för höga chefer som haft tillgång till hyresfria lägenheter och lyxbilar.

Straffet kan bli böter upp till 1,6 miljoner dollar (motsvarande 16,6 miljoner kronor), ett litet belopp som inte riskerar framtiden för ett såpass stort bolag.

Annons

Donald Trump, som nyligen meddelade att han ställer upp som presidentkandidat för Republikanerna, kallar utredningen av hans bolag en politiskt motiverad "häxjakt" som Demokraterna driver i hämndlystnad.

Enligt åklagarna var Donald Trump, som inte närvarade under rättegången, fullt medveten om skatteupplägget, något som expresidenten och bolagets advokater förnekar.

Häromdagen åkte Donald Trump på ett annat rättsligt bakslag. Efter ett beslut i en appellationsdomstol kan han inte längre blockera justitiedepartementets utredning av hur han hanterat tusentals dokument – många av dem hemligstämplade – som lämnat regeringskansliet och hittats vid en razzia i hans residens Mar-a-Lago i Florida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons